Понеділок, 29.04.2024, 11:52Головна | Реєстрація | Вхід

Меню сайту

Календар новин

«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входу

Вітаю Вас Гість!

Пошук

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 1

Статистика


Онлайн всього: 1
Вільних відвідувачів: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 24 » Міжнародний фестиваль візуальної культури “Візії”
Міжнародний фестиваль візуальної культури “Візії”
18:14

«Візії» – новий проект від організаторів ChernihivPhotoFest і Культурного фотографічного центру PhotoCULT, ціль якого – інтегрувати візуальну культуру в поле інтересів українського глядача, створити платформу для діалогу між глядачем і художником за допомогою аутентичних і сучасних форм візуальної «мови», об’єднати традицію, нові технології та експеримент, і цим надати широкій аудиторії можливість розширити свій візуальний досвід і стати безпосереднім учасником культурних перетворень у суспільстві.

Тема «Візій-2013» – «Архівація візуального».

На фестивалі будуть представлені фотографія та мультимедіа, відео-арт і відео-інсталяції, експериментальне кіно та медіа-перфоманс.

Фотографія займатиме основний простір «Візій», а також стане частиною програми мультимедійних проектів, що будуть показані на Фестивалі. Виставки привернуть увагу як шанувальників традиційної, архівної фотографії, так і тих, хто цікавиться сучасними її проявами. Документальні проекти, арт-фотографія, фото інсталяції – близько 20 фотографічних проектів займатимуть центральні виставкові майданчики міста та створять культурне поле для осмислення, дослідження та вивчення фотографії як частини візуальної культури.

Виставкову програму представлятимуть проекти з Германії, Канади, Чехії, Польщі, Литви, Росії, Грузії та України.  

Медіа-арт програма відкриє дивовижні можливості візуальних експериментів і підготує глядача до нового рівня сприйняття та розуміння мистецтва – через безпосередній досвід зіткнення з «невідомим».

Проекти медіа-арт програми – це занурення в простір творчих пошуків, які будуть втілені в оригінальних художніх формах: відео-арт і супутні лекційні блоки, "site-specific” інсталяції, медіа-перфоманс.

В рамках Медіа-арт програми «Візій» беруть участь проекти з Великобританії, Франції, Іспанії, Россії, України та ін.

На Фестивалі також буде представлена конкурсна програма.

«Простір спогадів» ("site-specific" інсталяції) – це конкурс відео-робіт, які інтегровані в простір міста. За допомогою аудіовізуальних засобів, місця, які мовчки бережуть спогади про події та випадкових перехожих, «заговорять» крізь багатошарові прозорі маски історій, дозволяючи глядачеві наново відкрити та «відчути» різні куточки міста.

«Місто майбутнього» – конкурс фотографії на тему майбутнього міста, як центру урбанізації. З січня до березня 2013 Місто оголошено зоною зі зміщеними кордонами часу. Майбутнє стане частиною теперішнього, передчуття замінять прогнози. І кожен зможе довести фантазію до абсурду, лише б це було правдою. Результатом конкурсу стане виставка фотографій його фіналістів.

«Пам'ять» - конкурс мультимедіа проектів (фотографія, відео, тексти, звуковий супровід), об’єднаних спільною ідеєю заради візуального втілення відбитків часу, осмислення їх цінності, архівації особистої та суспільної пам’яті, дослідження пам’яті тіла та інших, близьких за темою аспектів. Конкурсна програма, а також спеціальні учасники зі своїми проектами, будуть показані на відкритому майданчику в перші дні Фестивалю.   

«Візії» представляють широку Освітню програму: тематичні лекційні курси, презентації, кінопокази, творчі лабораторії, майстер-класи. Зустрічі з авторами та кураторами проектів, мистецтвознавцями, істориками, культурологами, психоаналітиками ознайомлять глядача з фундаментальними дослідженнями візуальної культури.

Освітні заходи «Візій» зможуть не тільки привернути широку аудиторію, але і створити творче середовище для сучасних художників і всіх, хто зацікавлений у творчості.

Традиційними подіями Фестивалю стануть Портфоліо-Ревю 2013 (місце зустрічі молодих фотографів і авторитетних спеціалістів в області фотографії в одному просторі та в один час) та Ніч Фотографії, де демонструватимуться найкращі портфоліо, а також буде проходити неформальне спілкування учасників Фестивалю, учасників і експертів Портфоліо-Ревю 2013.

Організатори «Візій» готують ряд пізнавальних заходів для сімейного дозвілля та відпочинку, спеціальні ворк-шопи та анімаційні покази для дітей, екскурсійні програми для всіх гостей.

Заходи Фестивалю пройдуть в таких локаціях міста як Галерея «Лавра», Я-Галерея, Арт-Причал, Центр сучасного мистецтва М-17, Центр сучасного мистецтва  «Совиарт», Галерея «Печерська», Галерея «Камера», Музей «Київська фортеця», Музей-Майстерня І.П. Кавалерідзе, Галерея «Квартира 57», Галерея «Мінус 4» та інших центральних майданчиках Києва, а також в міському просторі. 

Категорія: події | Переглядів: 803 | Додав: mimo4ka | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Mimo4ka © 2024 |